Kohti uusia seurakuntia

17.11.2017 10.16

Agricolan suomalaisen seurakunnan järjestelytoimikunta järjestäytyi maanantaina 13.11. Kokouksessa valittiin järjestelytoimikunnan puheenjohtajaksi kirkkoherra Seppo Apajalahti ja varapuheenjohtajaksi Tuija-Riitta Lindholm. Kokouksessa laadittiin myös kirje, joka lähetetään kaksikielisten seurakuntien suomenkieliselle vähemmistölle. Seuraavan kerran järjestelytoimikunta kokoontuu joulukuun puolessa välissä strategiasuunnittelun merkeissä.

Agricolan suomalaisen seurakunnan järjestelytoimikunta

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli päätti 1.11.2017 pitämässään kokouksessa nimetä Agricolan suomalaisen seurakunnan järjestelytoimikuntaan seuraavat henkilöt

Loviisan suomalaisesta seurakunnasta: kirkkoherra Seppo Apajalahti, Tuija-Riitta Lindholm (varajäsen Anna Hiltunen) ja Kari Hagfors (varajäsen Veikko Saari)

Lapinjärven suomalaisesta seurakunnasta: Anni Simola (varajäsen Aino Villikka) ja Arto Kujala (varajäsen Kaj Kujala)

Ruotsinpyhtään seurakunnasta: Kristina Lohman (varajäsen Sini Peräkylä) ja Markku Paakkarinen (varajäsen Keijo Tähtinen)

Pernajan seurakunnasta: Johanna Nyman (varajäsen Sabina Krogars) ja Petri Hyvönen (varajäsen Satu Hämäläinen)

Liljendalin seurakunnasta: Piia Bruce (varajäsen Susanna Heiska-Könönen)

Uudet seurakunnat aloittavat toimintansa 1.1.2019

Kirkkohallitus on 19.9.2017 täysistunnossaan päättänyt, että 31.12.2018 lakkautetaan Loviisanseudun seurakuntayhtymän nykyiset seurakunnat ja tilalla aloittavat 1.1.2019 Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricola svenska församlingen. Suomenkielisen seurakunnan kirkkoherraksi tulee Seppo Apajalahti ja ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherraksi Stina Lindgård.