Hyvät seurakuntalaiset!

Agricolan suomalainen seurakunta aloittaa toimintansa 1.1.2019. Valmistelut ovat kuitenkin jo täydessä vauhdissa. Valmisteluja käydään monella taholla.

Hallinnollisia valmisteluja tekee järjestelytoimikunta. Järjestelytoimikunta koostuu luottamushenkilöistä, jotka on valittu nykyisistä seurakunnista. Järjestelytoimikunta toimii ikäänkuin tulevan Agricolan seurakunnan seurakuntaneuvoston valtuuksilla ja tekee monia seurakuntaneuvostolle kuuluvia päätöksiä. Se esimerkiksi päättää henkilöstöstä - nykyisen vakituinen henkilöstö siirtyy kirkkohallituksen päätöksellä uuden seurakunnan henkilöstöksi. Järjestelytoimikunta tulee myös hyväksymään ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman.

Ensi syksynä on seurakuntavaalit. Nyt on jo hyvä aika alkaa valmistautua vaaleihin. Tutustumisen voi aloittaa vaikka kirkon yhteisiltä vaalisivuilta.

Seurakuntien työntekijät tekevät parasta-aikaa myös valmisteluja uutta seurakuntaa varten. On tärkeää, että löydät paikasi myös uudessa seurakunnassa. Tarkoitus ei ole lakkauttaa hyviä tuttuja toimintoja - vaikka varmasti muutoksia tapahtuukin. Työtekijöiden toiminta-alueet tulevat laajenemaan oleellisesti.

On hyvä muistaa, että seurakunta on aina seurakuntalaisten seurakunta. Te - rakkaat seurakuntalaiset - luotte seurakunnan. Me, jotka olemme töissä - meidän tehtävämme on palvella ja antaa tukea kristittynä elämiseen.

Ole mukana - ja innosta muitakin mukaan!

Seppo Apajalahti
Agricolan suomalaisen seurakunnan tuleva kirkkoherra

Syysmustikoita
Kuningattarenkatu 22